L’ATA valora positivament que la Generalitat hagi acceptat les al·legacions al Decret de Turisme

L’ATA valora positivament que la Generalitat hagi acceptat les al·legacions al  Decret de Turisme

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA) valora molt positivament que la Generalitat hagi acceptat quasi totes les al·legacions presentades, per part del sector, al projecte de Decret del Reglament de Turisme de Catalunya elaborat per la Direcció General de Turisme. Les al·legacions les va presentar,  en defensa del sector, la Federació Catalana d’Apartaments Turístics ( FEDERATUR) de la qual l’ATA en forma part. I degut a  les importants i molt perjudicials modificacions que la normativa pretenia introduir FEDERATUR també es va reunir amb la Direcció General de Turisme per analitzar i valorar-ne les conseqüències.

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona felicita la tasca duta a terme per FEDERATUR.

L’ATA destaca com a punts fonamentals del projecte de Decret del Reglament de Turisme que  es confirma que , avui per avui, l’únic certificat tècnic necessari per l’exercici de l’activitat és la cèdula d’habitabilitat.

A més, s’ha suprimit la norma que habilitava als ajuntaments per contemplar un tràmit d’informació prèvia sobre l’existència d’un habitatge d’ús turístic a la comunitat de propietaris. L’ATA considera favorable l’eliminació d’aquest punt en el Decret  ja que es creu que el sol fet de contemplar aquesta possibilitat això estimularia als ajuntaments a aplicar-la i, a més, no es podria impugnar.

Per altra banda, en el projecte del Decret s’ha suprimit la referència que es feia en el sentit que el plantejament urbanístic municipal podria establir una limitació absoluta de la implantació d’habitatges d’ús turístic (HUT) . El sector ho considerava molt lesiu. El redactat de la norma s’ha corregit i ara es diu expressament que en els HUT es pot fer activitat de més de 31 dies.

També s’ha aconseguit  suprimir l’obligació d’identificar l’HUT amb un distintiu a l’exterior (ATA manté que no és necessari perquè ja hi ha  un registre); i que l’apartament pugui causar baixa  del Registre de Turisme per “inactivitat turística”, cosa que generava molta inseguretat i podia donar lloc a la revocació de llicències.

A més, s’ha acceptat que la modalitat de lloguer d’habitació es reguli separadament dels habitatges d’ús turístic, i que no s’utilitzi per a aquest la denominació HUT sinó una de nova: “llar compartida”.

L’ única al·legació substancial no estimada és la que fa referència a la responsabilitat, en la contractació, de les empreses que gestionen apartaments turístics. L’ objectiu del sector era que aquest aspecte quedés limitat a la comprovació del número identificatiu del Registre de Turisme de Catalunya.

L’ATA considera que queda pendent analitzar altres aspectes colaterals del Decret per tal de comprovar que no s’hagi introduït algun element nou que pugui afectar directament als habitatges d’ús turístic.

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.