Els apartaments turístics gironins es posen al dia de les noves normatives

Els apartaments turístics gironins es posen al dia de les noves normatives

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona ( ATA)  ha dut a terme una jornada professional per posar el sector al dia de les noves normatives que li afecten en l’àmbit jurídic, fiscal , de protecció de dades, manteniment de piscines, i també pel que fa a les assegurances.  L’objectiu és tenir els allotjaments turístics a punt per la propera temporada turística.

Durant la jornada, adreçada als associats d’ATA, es van abordar, de la  mà d’experts, els darrers canvis en les diferents normatives. Una de les ponències que va despertar més interès, ja que és un dels aspectes que més preocupa al sector, va ser la referida a la normativa que s’aplica a les piscines que es troben en els blocs d’apartaments turístics i en els habitatges d’ús turístic. En aquest sentit, i malgrat que no és obligatori,  els experts van apostar perquè el manteniment de les piscines estigui a càrrec de personal tècnic qualificat que disposi d’ un certificat o títol que l’acrediti per dur a terme aquesta tasca. També, i per evitar riscos, van considerar necessari dur a terme controls diaris de l’aigua  i  prendre mesures de precaució en l’espai de la piscina com ara col.locar tanques per evitar que hi accedeixin els més petits  i una lona  per reduir el risc d’accidents.  Una altra de les recomanacions que van fer els experts va ser la de col.locar en un lloc visible un document amb les normes que han de complir els usuaris de la piscina així com els telèfons d’interès on poder trucar en cas d’algun incident.

Per altra banda, durant la jornada l’Associació  va donar a conèixer una taula orientativa de devolucions per fer front a possibles reclamacions d’indemnitzacions  per part dels clients d’habitatges d’ús turístic.

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.