L’ATA impulsa unes jornades per conscienciar de la necessitat de legalitzar els Apartaments Turístics

L’ATA impulsa unes jornades per conscienciar de la necessitat de legalitzar els Apartaments Turístics

L’Associació d’Apartaments Turístics (ATA) ha decidit impulsar unes jornades a diferents municipis de les comarques gironines per conscienciar a propietaris i gestors d’apartaments i habitatges d’ús turístic, i a totes les persones interessades, de la necessitat de tenir-los legalitzats. L’ATA s’ha marcat com a prioritat la lluita contra l’intrusisme i aquestes jornades són una de les primeres accions que du a terme l’Associació per tal d’aconseguir el màxim d’apartaments turístics regularitzats a les comarques gironines. La primera sessió, que ha anat a càrrec de la gerent de l’ATA, Àngela Galceran, s’ha fet avui al Monestir de Sant Feliu de Guíxols i hi ha assistit unes cinquanta persones. A l’acte també ha assistit el regidor de Turisme de Sant Feliu de Guíxols, Salvador Calabuig. El programa de les jornades s’allargarà fins el maig.

En aquestes sessions s’explica perquè s’han de regularitzar els Apartaments Turístics, com ho han de fer els seus propietaris o gestors, quins requisits es necessiten, quines obligacions els comporta i beneficis, la categorització i quines són les sancions per als apartaments que no estiguin inscrits en el registre de Turisme de Catalunya. També s’explica quin procediment s’ha de seguir per denunciar un apartament il·legal.

L’ATA manté que els apartaments que no estan regularitzats donen mala imatge al sector i que cal garantir un gestió de professionalitat, rigor, seriositat i qualitat de producte.

Girona, capdavantera en la legalització d’habitatges d’ús turístic

La tasca que es fa des de l’Associació és molt important per avançar cap a la regularització de la totalitat del sector. Segons les darreres dades de la guia oficial d’establiments turístics de la Generalitat, a la demarcació hi ha 25.758 apartaments inscrits, una xifra que representa el 44% del total de Catalunya (56.651). A la costa brava n’hi ha 23.691 (representen el 92% del total de la demarcació, mentre que el 8% restant corresponen a l’interior i al Pirineu). Del total de la costa brava, 9.604 estan legalitzats al Baix Empordà essent la comarca amb més apartaments turístics inscrits, el concret el 40%. El 39 % corresponen a l’Alt Empordà i el 21% a la Selva. I a Sant Feliu de Guíxols hi ha 677 apartaments inscrits que representen el 7% del total de la comarca.
L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) es va constituir el 8 de juny de 1993. L’entitat aglutina 10.000 unitats d’apartaments i vil·les de lloguer turístic legalitzats i distribuïts per tota la Costa BravaInterior Pirineu de Girona. L’Associació està integrada per intermediaris i propietaris d’Habitatges d’ús Turístic i blocs d’Apartaments Turístics.

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.