L’ATA lliura els tercers Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances

L’ATA lliura els tercers Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha lliurat els III Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances que tenen un doble objectiu. D’una banda, mostrar la diversitat i l’excel·lència del sector. I, de l’altra, reconèixer els allotjaments que contribueixen a fer créixer un model de turisme de qualitat a les comarques gironines. Els premis també estan destinats a posar en valor la professionalitat dels propietaris i gestors d’aquest tipus d’allotjament turístic que treballen per fer que el sector segueixi essent un referent de qualitat. En aquesta tercera edició s’han premiat nou allotjaments turístics. La relació de guardonats és la següent:

Matew’s apartments in Girona, a Girona, com a millor allotjament turístic de ciutat

Villa Pinell de Ceigrup Torrent Api, a Torroella de Montgrí, com a millor allotjament turístic de Platja

El Nus de Pedra, a Llorà, com a millor allotjament turístic de pobles d’interior i Pirineu

Cal Secretari de Can Gat Vell, a Llampaies, com a millor allotjament turístic per a famílies.

Caseta de Fusta de Naturaki, a Cornellà de Terri, com a millor allotjament turístic sostenible

S’Agaró Vell d’Helena Jornet, a S’Agaró, com a millor allotjament turístic accessible

AR-2 Puigrós d’Immo Cala Marquesa, de Calella de Palafrugell, com a millor allotjament turístic amb accés a mascotes

Golf d’Aro d’Helena Jornet, a Santa Cristina d’Aro, com a millor allotjament turístic adaptat a turisme esportiu

La Vila Monells de Naturaki, a Monells, com a millor allotjament turístic d’arquitectura i disseny.

L’acte d’entrega dels premis s’ha dut a terme aquest dimarts al vespre a la Sala de Graus de la Facultat de Turisme de la UdG  i ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Miquel Noguer, i de la tinenta d’alcaldia de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana. També hi ha assistit el vicerector de la UdG, José Antonio Donaire, el degà de la Facultat de Turisme, Joaquim Majó,  i el president de la Taula gironina de Turisme, Jordi Martí.

Gran diversitat d’allotjaments

La presidenta de l’ATA, Esther Torrent, ha destacat durant el seu parlament  que els guardons “són una fotografia perfecta de la gran diversitat d’allotjaments que aplega el sector , una àmplia i variada oferta adaptada a les demandes de cada un dels nostres visitants. Cada allotjament és únic i diferent i això és el que fa també que el nostre sector sigui tant potent”. A més, Torrent ha reivindicat la importància del sector amb més de 39.600 d’habitatges d’ús turístic i apartaments turístics inscrits al registre de la Generalitat, el que representa unes  160.000 places a les comarques gironines.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Noguer, ha manifestat que “és just reconèixer i donar visibilitat als projectes que vetllen per oferir millors serveis als clients i que ajuden a augmentar la competitivitat del sector”. “El vostre esforç i contribució repercuteix en la cadena de valor de la destinació”, ha afegit. I la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, ha subratllat que “entitats com l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava Pirineu de Girona, són de gran rellevància per a la projecció turística i la consolidació de la nostra destinació, i més tenint en compte el context econòmic en el que ens trobem. El Govern de la ciutat, considerem el turisme una activitat econòmica clau de dinamització econòmica, un dels grans motors econòmics i de generació d’ocupació.  És per això que, apostem pel foment d’aquest sector, endegant projectes i iniciatives que ens ajudin a enfortir-lo, ordenar-lo i consolidar-lo”.

Un jurat d’experts format per representants de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona ha seleccionat, mitjançant votacions, els guanyadors d’aquests guardons d’entre el total de 76 vil·les i apartaments turístics de les comarques gironines que s’hi havien inscrit.

Els premis, que l’any passat no es van convocar a causa de la crisi sanitària de la Covid-19 que va afectar de forma considerable al sector, són uns guardons  únics a l’Estat i estan inspirants en els prestigiosos Holiday Home Awards de l’European Holiday Home Assotiation ( EHHA) que se celebren a Brusel.les.

L’acte, que ha estat conduit per la periodista i comunicadora Elisabet Carnicé, ha inclòs la ponència “Núria Picas, ara o mai ” a càrrec de l’atleta especialitzada en curses de muntanya Núria Picas que en un relat en primera persona, ple de moments intensos i emocionants, ha narrat el seu recorregut esportiu a partir d’una filosofia de vida basada en la mentalitat positiva i la força de voluntat.

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.