L’ATA presenta el seu pla per lluitar contra l’intrusisme a l’Ajuntament de Girona

L’ATA presenta el seu pla per lluitar contra l’intrusisme a l’Ajuntament de Girona

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona (ATA) ha presentat avui el seu pla per lluitar contra l’intrusisme a l’Ajuntament de Girona en una reunió que s’ha dut a terme aquest migdia a l’Ajuntament. A la trobada hi ha assistit el president de l’ATA, Lluís Parera,  la gerent de l’entitat, Àngela Galceran, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana.

Durant la reunió l’Associació d’Apartaments Turístics ha donat a conèixer les accions  que  està duent a terme per aconseguir legalitzar el màxim d’apartaments i habitatges d’ús turístic possibles, una tasca que ara mateix és prioritària per l’entitat ja que  els il·legals “donen mala imatge al sector” , segons ha manifestat el seu president.  Per Lluís Parera “legalitzar dóna garanties de seriositat, servei i qualitat de producte”.

Actualment al terme municipal de Girona , segons dades de l’Ajuntament, hi ha  361 apartaments turístics , una xifra que  ha augmentat en els últims anys “en consonància al creixement del turisme a la ciutat  i , per tant, de la demanda”, assegura Parera.

Jornades per sensibilitzar de la legalització d’apartaments turístics

Una de les primeres accions que l’Associació durà a terme aquest any en el marc de lluita contra l’intrusisme són unes jornades per sensibilitzar sobre la necessitat de legalitzar un apartament i habitatge d’ús turístic. En aquest sentit s’han previst des d’ara i fins el maig un seguit de sessions a diversos municipis de les comarques gironines. En aquestes sessions, que estan obertes a propietaris  i intermediaris i a tots els interessats en el tema , s’explicarà perquè s’han de regularitzar, com ho han de fer, quins requisits es necessiten, quines obligacions els comporta i beneficis, i quines són les sancions previstes per als apartaments que no estiguin inscrits en el registre de Turisme de Catalunya. També s’explicarà com es pot denunciar un apartament il·legal.

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.