Consells que cal tenir en compte abans de llogar un apartament turístic

Consells que cal tenir en compte abans de llogar un apartament turístic

Època de vacances, és un bon moment per recordar que cal assegurar-se que l’apartament turístic o l’habitatge d’ús turístic que llogueu està degudament registrat i compleix amb la normativa tal i com ho fan els allotjaments associats a l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona. Per aquest motiu us oferim un seguit de recomanacions per tal d’evitar estafes i perquè les vostres vacances siguin segures. Des d’ Internet Segura,  el portal d’informació a la ciutadania de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya,  han elaborat diversos articles per alertar la ciutadania sobre aquesta qüestió i que ajudaran a identificar senyals d’alarma per posar-se en guàrdia.

Les estafes amb allotjaments turístics es poden presentar de diverses maneres, des de publicitar allotjaments que no existeixen fins a apartaments en males condicions, que no compleixen uns estàndards bàsics o que no reuneixen les característiques anunciades.

Malgrat que hi ha mecanismes establerts per protegir els consumidors contra el frau amb allotjaments turístics  (tant per part de les autoritats com per part de les plataformes de lloguer en línia), cal conèixer els trets característics dels esquers utilitzats pels estafadors per enganyar les seves víctimes  i cal seguir unes recomanacions bàsiques per detectar aquesta mena de fraus com ara:

  • Verificar les opinions sobre l’amfitrió
  • Llegir bé les condicions del contracte
  • Exigir documents certificats de la llicència de l’allotjament
  • Contactar directament amb l’amfitrió
  • Evitar pagaments fora de les plataformes d’anuncis de lloguer
  • Desconfiar dels preus massa baixos
  • Denunciar els intents d’estafa a les autoritats

Llegir article

Federatur, l’Agència Catalana del Consum o el cos de Mossos d’Esquadra s’ocupen de vetllar per evitar aquest tipus d’estafes i de traslladar recomanacions d’autoprotecció als consumidors.  En aquest article sabreu quins són els mecanismes establerts per protegir els consumidors contra el frau amb allotjaments turístics:

Llegir article

Els fraus amb lloguers d’habitatges turístics es poden produir de diferents maneres, per aquest motiu creiem interessant que conegueu els casos de tres afectats per tal que pugueu detectar els paranys dels estafadors en les seves  diferents formes:

Llegir article

Leave a Reply

Your email address will not be published.