Els apartaments turístics gironins reclamen solucions urgents a les pèrdues d’aigua pel mal estat de les canonades

Els apartaments turístics gironins reclamen solucions urgents a les pèrdues d’aigua pel mal estat de les canonades

El sector dels apartaments turístics a la demarcació de Girona es mostra perplex per la manca d’accions reals  i efectives del Govern davant les pèrdues d’aigua pel mal estar de les canonades i reclamen solucions urgents. Aquestes pèrdues d’aigua estan xifrades en el 25% cada any.

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) considera que cal anar a l’arrel del problema i, per aquest motiu, reclama que es resolgui amb urgència el problema del deficient estat de la xarxa. Una situació que evidencia que el Govern no ha fet la seva feina quan a millora de la xarxa hídrica.

Ara mateix es continua perdent 1 de cada 4 litres. L’entitat manté que si el Govern hagués actuat fa temps, avui només estaríem parlant de manca de pluges.

Aposta pel transvasament de l’Ebre

Per altra banda, l’ATA es pregunta perquè el Govern català no aposta pel transvasament del riu Ebre com a solució per fer front a la sequera tal i com han plantejat alguns col·legis d’enginyers. L’Associació no entén com en una situació d’emergència com l’actual no s’apliquen polítiques d’interconnexió de xarxes que evitin assecar uns rius mentre altres no s’hi actua . “Veiem com s’eixuga el Ter per portar aigua a Barcelona però a l’hora l’Ebre no es toca, malgrat disposi de cabdal suficient per front a la situació d’emergència que tenim”, afirma l’entitat.

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) assegura que els apartaments turístics fa temps que treballen per millorar la gestió dels recursos hídrics invertint en mesures per reutilitzar l’aigua, establir sistemes de control de l’ús  i reduir-ne el consum i en campanyes de conscienciació als visitants. Val a dir que el sector dels apartaments turístics ha donat suport al Compromís Nacional per un Turisme Responsable de la Generalitat que, en un dels seus punts, inclou el repte d’equiparar l’any 2035 el consum d’aigua d’un turista amb el d’un resident.

No obstant, calen eines, infraestructures i línies específiques d’ajut per fer compatible el desenvolupament d’un dels principals sectors econòmics del país amb el context actual.

Els apartaments turístics també estan preocupats per l’impacte de les mesures anunciades en el marc del Pla Especial de Sequera de Catalunya i quines conseqüències tindrà en l’arribada de turistes estrangers. El sector tem que la mala gestió del Govern afecti la imatge de la destinació a fora del país.

Imatge: agència ACN

Leave a Reply

Your email address will not be published.