Esther Torrent, nova presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments de Girona

Esther Torrent, nova presidenta de  l’Associació Turística d’Apartaments de Girona

Torrent agafa el relleu de Lluís Parera que ha estat en el càrrec els últims set anys

La nova presidenta de l’ATA reclama més mitjans per part de les administracions per acabar amb l’oferta il·legal i que es tingui en compte el sector a l’hora d’impulsar normatives que li afecten

Esther Torrent, ha estat elegida avui per unanimitat nova presidenta de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), durant l’assemblea telemàtica que s’ha dut a terme, i ha agafat el relleu de Lluís Parera que ha estat en el càrrec els darrers set anys. La nova junta directiva de l’ATA està formada per: Antoni García, com a vicepresident primer;  Margarita Martí, com a vicepresidenta segona; Montse Valverde, que seguirà com a secretària; Josep Carbonés, que es reincorpora a la junta i serà el tresorer; i els vocals seran Lluís Parera, que seguirà representant l’ATA a la Taula Gironina de Turisme, Salvador Fuentes, i Esther Soler, que s’incorpora a la junta. La nova junta presenta alguns canvis respecte l’anterior però és continuista, i és l’única candidatura que hi optava.

Un dels principals objectius de la nova junta de l’ATA és seguir treballant perquè l’oferta regularitzada cada vegada sigui més gran. En aquest sentit, la nova presidenta ha reclamat, durant el seu parlament, “més mitjans per part de les administracions per acabar amb el problema de l’intrusisme que tanta mala imatge genera al sector”. “Els mitjans que hi ha ara són del tot insuficients, caldria una actuació més activa i decidida”, ha afegit. “I ja que hem iniciat un treball amb la Generalitat per a la creació d’un Certificat de qualitat de gestors, els demanaríem un pas més per crear un registre d’empreses gestores que fa tant de temps que reclamem i que seria de gran ajuda per combatre l’intrusisme”, ha manifestat.

Normatives consensuades

D’altra banda, Torrent ha reclamat també a les administracions que “a l’hora d’impulsar normatives que afecten el nostre sector ens tinguin en compte i es consensuïn amb nosaltres”. “El sector dels apartaments turístics, i el turisme en general, té un pes molt important al nostre país i cal que tingui la consideració que es mereix”, ha afegit.

En el seu parlament, Esther Torrent ha destacat la trajectòria de l’Associació marcada per l’excel·lència i la tasca feta pels seus antecessors en el càrrec: Lluís Parera, Josep Comaposada i Lluís Torrent . La nova presidenta s’ha compromès a treballar des d’una línia de continuïtat , sempre en equip, per donar el millor servei als associats.

D’altra banda, Torrent ha  subratllat que, durant els darrers mesos, el sector dels apartaments i habitatges d’us turístic ha demostrat ser de les tipologies d’allotjament més ben posicionades, i ho atribuït al fet que “el sector ja ha fet els deures enfocant els negocis cap a un model més sostenible i diferenciat; i transformant els sistemes de treball cap a un model més tecnològic, digitalitzat i innovador”. Ha afirmat que “els apartaments estan preparats per rebre els turistes que venen amb una hàbits nous i unes demandes ajustades a la nova realitat que ens ha deixat la pandèmia”.

Finalment, Torrent ha explicat que s’impulsarà una assegurança de Responsabilitat civil col·lectiva que cobrirà als associats  en qualsevol problema que puguin tenir en  la seva activitat. Actualment els gestors d’HUT no estan obligats a tenir una assegurança perquè no estan en cap registre.

Per la seva banda, el president sortint Lluís Parera s’ha mostrat crític amb els darrers consellers d’Empresa de qui ha dit que no han sabut desencallar els problemes que preocupen al sector . També ha lamentat que” el pressupost de Catalunya, que és la primera comunitat autònoma en turisme, sigui tant baix. La indústria turística, que és un dels principals motors econòmics, i el país no s’ho mereixen”, ha assegurat.

 

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.