Josep Comaposada, guardonat amb el premi G! 2021 de turisme

Josep Comaposada,  guardonat amb el premi G! 2021 de turisme

Josep Comaposada, president de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona del 2009 al 2013, ha rebut el premi G!  Josep Pujol i Aulí 2021, amb caràcter honorífic, “en reconeixement de la seva llarga trajectòria professional durant la qual s’ha dedicat al sector turístic, majoritàriament al de l’allotjament turístic. Del premiat també es reconeix el seu esforç i compromís amb el sector i amb la cultura, amb el qual ha contribuït a la projecció de la marca Costa Brava a l’exterior”.

La celebració de l’edició d’enguany dels premis, que lliura el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha tingut lloc a l’antiga església de Sant Pere de Ripoll. En el moment de recollir el guardó Comaposada ha manifestat que «per mi és un gran honor rebre un premi amb el nom de Josep Pujol a qui vaig tenir l’oportunitat de conèixer».

Josep Comaposada ha dedicat tota la seva vida professional al sector turístic, especialment a l’allotjament turístic. Va arribar a la presidència de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona al 2009 després de formar part durant vuit anys de la junta de l’ATA.

Va ser un dels impulsors del decret d’habitatges turístics a Catalunya, que va comportar un gran avenç per al sector ja que va permetre disposar d’una normativa per legalitzar els HUT i els AT. A més, durant  el seu pas per l’Associació  es va aconseguir la modificació de la Llei de Turisme, la preparació del Decret per a la classificació i categorització del sector d’apartaments i habitatges d’ús turístic, així com la implantació de la Taxa Turística.

També és membre del consell d’administració del Patronat de Turisme.

La seva vinculació amb el sector turístic s’inicia de ben jove quan va començar a treballar els estius a l’hostaleria, a l’hotel Medes de l’Estartit.   La seva vocació pel món del turisme va creixent. Al 1983 és nomenat director dels reconeguts Apartaments Compte d’Empúries d’Empuriabrava iniciant així una  llarga etapa professional d’esforç i implicació amb el sector dels Apartaments Turístics.

Destaca per la seva àmplia dedicació i perseverança dins l’empresa,

aconseguint que els Apartaments Comte d’Empúries siguin els primers de l’Estat espanyol en rebre el segell de la Qualitat Turística.

Al 2015  comença una nova etapa a Viatges Viñolas com a Destination Management Company Maneger, on continua a dia d’avui.

A banda de ser un actiu important per al sector dels apartaments turístics, cal destacar la seva generositat, esperit lluitador i  de treball dedicant la seva vida professional al turisme .

Leave a Reply

Your email address will not be published.