L’ATA demana a l’Ajuntament de Cadaqués que deixi sense efecte la regulació dels HUT prevista al Pla Especial Urbanístic

L’ATA demana a l’Ajuntament de Cadaqués que deixi sense efecte la regulació dels HUT prevista al Pla Especial Urbanístic

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA)  ha presentat al·legacions contra l’aprovació inicial del Pla Especial Urbanístic per a la regulació dels Habitatges d’Ús Turístic (HUT) de Cadaqués i demana que es deixi sense efecte aquesta regulació. La patronal dels apartaments turístics gironins manté que aquest document no preveu regular una situació o una possible situació sinó prohibir aquest tipus d’activitat en una bona part del municipi. L’ATA considera que en lloc d’un pla de previsió urbanística és un pla limitador i  d’exclusió dels HUT.

En les al·legacions presentades, l’Associació Turística d’Apartaments es queixa de que el pla no ha tingut un procés que inclogués la participació de l’ATA,  que és la màxima afectada en el procés d’elaboració de la normativa i també la màxima coneixedora del sector. Per contra, afegeix l’entitat, a les sessions de treball per preparar el pla sí que es va comptar amb la participació d’altres sectors que en alguns casos no estan afectats per la normativa .

L’ATA assegura que en cap cas en el document es fa evident que l’activitat dels HUT ocasioni repercussions negatives que calgui reconduir. 

En les seves al·legacions, l’Associació Turística d’Apartaments també hi fa constar que les finalitats que s’indiquen en la memòria de l’ordenació del pla, com la d’afavorir el dret a l’habitatge, evitar problemes de convivència o afavorir la mobilitat, no s’ajusten a la realitat. En aquest sentit, l’entitat considera que la problemàtica existent amb el dret a l’habitatge  no pot recaure únicament sobre la regulació dels habitatges d’ús turístic. Per altra banda, en el pla especial no hi ha cap justificació de la suposada problemàtica dels HUT ni de la suposada problemàtica d’aquests habitatges amb els residents del municipi. A més, no es detalla ni es comptabilitza cap possible incidència en aquest àmbit. A criteri de l’ATA qualsevol turista, independentment d’on estigui allotjat, o resident pot generar sorolls o consumir recursos mediambientals. Pel que fa a la mobilitat, l’ATA considera que es tracta d’un problema generalitzat que requereix estudis acurats i solucions més enllà del sector dels habitatges d’ús turístic.

A més, l’Associació subratlla la contradicció que apareix en el document quan, per una banda, es parla de la pressió sobre el medi per part del sector; i, per l’altre, es diu que l’activitat no afecta al medi ambient i, per tant, no és necessari un informe específic en aquest àmbit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.