L’ATA premia tretze allotjaments turístics gironins per la seva excel·lència

L’ATA premia tretze allotjaments turístics gironins per la seva excel·lència

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA) ha premiat tretze allotjaments turístics per la seva excel·lència durant l’acte d’entrega dels V Premis Gironins d’Apartaments i Vil·les de Vacances celebrat a la Sala de Graus de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG). Els guardons tenen per objectiu mostrar la diversitat, la qualitat i l’excel·lència dels apartaments i habitatges d’ús turístic de les comarques gironines i reconèixer la professionalitat de les empreses i persones que gestionen aquest tipus d’allotjament turístic. Enguany s’hi ha incorporat una nova categoria, la de Millor allotjament turístic Home Staging.

Els allotjaments turístics premiats en la cinquena edició són: Plaça del Vi Design Penthouse de Girona, gestionat per Bravíssimo, com a millor allotjament turístic de ciutat; Capvespre de Roses, gestionat per Milenial, com a millor allotjament turístic de platja; Can Fort, de Sant Esteve de Guialbes, gestionat per Naturaki, com a millor allotjament turístic amb història; La Plana d’Oix, gestionat per Racorural, com a millor allotjament turístic sostenible; Passeig del Mar de l’Escala, gestionat per Ceigrup Torrent API, com a millor allotjament turístic Home Staging. El Jardinet de Sant Esteve d’Olot, com a millor allotjament turístic per a parelles; Casa Blum de Torroella de Montgrí, gestionat per Reserves Mas Pinell, com a millor allotjament turístic amb accés a mascotes; Mas Garballer de Vilanova de la Muga, gestionat per Naturaki, com a millor allotjament turístic per a famílies; Can Molinas de Monells, gestionat per Milenial, com a millor allotjament turístic de pobles d’interior i Pirineu; Estudi Empordà Golf de Torroella de Montgrí, gestionat per Ceigrup Torrent API, com a millor allotjament turístic adaptat a turisme esportiu; Casa de Vacances “Donut” de Roses, gestionat per Interhome, com a millor allotjament turístic d’arquitectura i disseny modern; i Can Pirrac de Cabanelles, gestionat per Racorural, com a millor allotjament turístic d’arquitectura i disseny rústic.

A més, hi ha hagut un  accèssit  dins la categoria de millor allotjament turístic Home Staging per reforma integral per a Can Nano de Santa Cristina d’Aro, gestionat per Helena Jornet Finques. Per altra banda, el jurat ha determinat que, malgrat les inscripcions, enguany cap d’elles aporta suficients elements per optar al  premi a millor allotjament turístic accessible.

Un jurat d’experts format per representants de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona ha seleccionat, mitjançant votacions, els guanyadors d’aquests guardons d’entre el total de 152 vil·les i apartaments turístics de les comarques gironines que s’hi havien inscrit en una convocatòria record.

Reconeixement als socis que compleixen 25 anys a ATA

D’altra banda, l’ATA ha reconegut els socis que fa 25 anys que formen part de l’entitat: Apartaments Brasil de l’Estartit; i Impals de Pals.

L’acte d’entrega dels premis i reconeixements ha comptat amb la presència del diputat de la Diputació de Girona i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef; la vicealcaldessa de Girona i 1a tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Geis; i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Joan Martí. També hi ha assistit el degà de la Facultat de Turisme, Joaquim Majó.

Unió del sector davant un decret llei del Govern demolidor

La presidenta de l’ATA, Esther Torrent, ha destacat durant el seu parlament que els guardons “són una fotografia perfecta de la gran diversitat d’allotjaments que aplega el sector , una àmplia i variada oferta adaptada a les demandes de cada un dels nostres visitants. Cada allotjament és únic i diferent i això és el que fa també que el nostre sector sigui tant potent”. A més, Torrent ha reclamat “ara més que mai” la unió de tot el sector davant el decret llei anunciat pel Govern que suposarà l’eliminació del 40% del total d’HUT de les comarques gironines i que posa en risc 5.000 llocs de treball. Esther Torrent ha qualificat el decret de demolidor  i assegura que la mesura no resoldrà el problema de falta d’habitatge, i l’únic que farà és perjudicar al sector i fer perdre competitivitat al conjunt del sector turístic. La presidenta de l’ATA ha agraït als agents turístics de la demarcació i a la Diputació el seu suport “en aquests moments complicats que travessa el sector”, i ha lamentat la manca de diàleg amb la Generalitat.

L’acte, que ha estat conduit per la periodista i comunicadora Elisabet Carnicé, ha inclòs la ponència “Viu deixant petjada”, a càrrec de Sergi Grimau, exjugador professional de bàsquet, president de l’Special Olympics Catalunya,  i especialista en motivació i gestió del canvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.