La meitat dels apartaments d’ús turístic gironins, oberts per Setmana Santa amb la majoria de les reserves procedents de l’àrea de Barcelona

La meitat dels apartaments d’ús turístic gironins, oberts per Setmana Santa amb la majoria de les reserves procedents de l’àrea de Barcelona

L’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona manté que el sector encara la temporada amb optimisme però reclama agilitzar el ritme de vacunació.

L’aixecament de les restriccions de mobilitat que permeten circular lliurement per tot Catalunya ha donat “aire fresc” i ha animat al sector dels apartaments d’ús turístic de les comarques gironines. Segons una enquesta realitzada els últims dies entre les empreses gestores i propietaris que formen part de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA), el 49% dels allotjaments estaran oberts per Setmana Santa.

El ritme de reserves és bo,  van arribant de forma constant. Hores d’ara es compta amb el 42% de les places reservades i s’espera que en el que queda de setmana vagin entrant les reserves d’última hora i augmenti aquest percentatge. Pel que fa a la procedència dels clients que han efectuat aquestes reserves, el 74% són de l’àrea de Barcelona, el 15% de les comarques gironines i un 11% de la resta de Catalunya. La mitjana de nits reservades és de 4. Cal destacar que enguany, a diferència d’anys anteriors per Setmana Santa,  les reserves són de més dies.

ATA té però la mirada posada a la temporada d’estiu. “Estem molt pendents del moment en que s’activi la mobilitat internacional ja que entre els nostres principals clients hi ha els francesos, alemanys, holandesos, els belgues i els turistes procedents de la resta de països europeus”, s’afirma des de l’Associació. “Pensem que les perspectives de cares a l’estiu són bones si s’agilitza el ritme de vacunació, i el ritme de contagi es manté estable,”, afegeix.

Les reserves de cares a l’estiu ja fa setmanes que van arribant i no només de públic català sinó també de turistes belgues, alemanys i francesos, però caldrà esperar fins l’últim moment per saber si es confirmen ja que en l’actual context s’han hagut de flexibilitzar molt les polítiques de cancel·lació.

 

Imatge: HUTG-023372-20

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.