NO ET JUGUIS LES TEVES VACANCES!

NO ET JUGUIS LES TEVES VACANCES!

Són moltes les persones amb ganes de vacances que opten per llogar un apartament o una casa per passar-hi uns dies, ja que li permet sentir-se com a casa, poder cuinar i tenir més espai, una opció especialment atractiva per a famílies amb nens.

No obstant això, cal estar atent a alguns aspectes per evitar problemes al llogar un apartament. Sovint són individus que operen des de l’estranger, que copien fotos i dades, i ofereixen allotjaments que lògicament no són seus ni es corresponen amb cap habitatge de lloguer, situen el suposat allotjament en una zona de vacances i acaben demanant un pagament per avançat.

Per aquesta raó, t’ajudem a detectar possibles problemes en el lloguer d’apartaments de vacances, i et recomanem que abans de confirmar una reserva estiguis alerta als següents punts, donat que la majoria de casos es formalitzen sobretot mitjançant ofertes enganyoses en portals online;

  1. Fixem-nos primer en la barra d’adreces de la pàgina web, si té un cadenat tancat (o en verd), és bon senyal, ja que ens assegura que el web és de qui diu ser i que té dret a utilitzar aquest nom de domini concret. Només cal prémer per obtenir aquesta informació. Si fem clic en aquest cadenat, el navegador ens indicarà quin tipus de certificat SSL té instal·lat el web en la qual ens trobem. A més d’aquest símbol, els principals navegadors compten amb altres eines per protegir la seguretat de l’internauta.
  2. Desconfia dels preus baixos. És habitual que els estafadors utilitzin el preu per atraure els clients. Per detectar si es tracta d’un frau cal comparar-los amb altres apartaments de la mateixa zona i tipologia. Si l’allotjament que t’interessa té un preu excessivament baix, desconfia.
  3. Un Habitatge d’Ús Turístic, tan si es tracta d’un apartament com d’una casa, ha de mostrar en les seves publicitats el número de NIRTC (Número d’Inscripció al Registre de Turisme de Catalunya). Els NIRTC dels allotjaments turístics a la província de Girona sempre comencen per les sigles HUTG (Habitatge d’Ús turístic- Girona) seguit de 6 números. Si al portal que estàs visitant no surt aquesta dada, desconfia. Demana al propietari o gestor el número d’HUTG, i si et queden dubtes sempre pots contactar amb nosaltres perquè et verifiquem que realment sigui correcte.
  4. Verifica la identitat del contacte. Si es tracta d’un gestor pots visitar la seva pàgina web, contactar-lo i assegurar-te que disposa d’una adreça física d’oficina oberta al públic per poder-te atendre. Si es tracta d’un propietari comprova que l’allotjament existeix, demana més fotografies i ubicació exacte, fins i tot pots utilitzar Street View de Google per fer la comprovació.
  5. Assegura’t que disposa d’un telèfon de contacte. Tot i que aquest punt no és fiable del tot, sovint es pot detectar una anomalia donat que una conversa per telèfon no dona temps a reacció i es pot detectar un buit d’informació que el contacte no sap respondre. Ull quan el telèfon de contacte sempre comuniqui o estigui apagat.
  6. A dia d’avui la majoria de nosaltres mirem els “comentaris” sobre l’allotjament que han fet altres persones després de la seva experiència. Que l’allotjament disposi de reviews és una bona eina per assegurar-nos que porta un temps al mercat i, per tant, no hauria de desencadenar en una estafa.
  7. Fes sempre la teva reserva directament al web del propietari o gestor, o en un portal especialitzat.
  8. Sempre ha d’existir un contracte, que pot ser amb el portal o directament amb l’allotjament o el seu gestor. Aquest document ha d’incloure totes les condicions contractuals com les dades de la reserva, la forma de pagament, els serveis i imports inclosos, condicions de cancel·lació, horaris d’entrada i sortida, fiança, obligacions del client i el gestor o propietari, entre d’altres.
  9. Utilitza mètodes de pagament segur. Si la reserva es fa amb suficientment antelació, habitualment no has de pagar la totalitat de l’import. Si estàs realitzant la reserva a través d’una plataforma externa als apartaments, mai surtis del portal per completar la reserva mitjançant whatsapp o correu electrònic ni, especialment, facis transferències o altres pagaments similars fora d’aquesta  plataforma. Quan reserves en una plataforma en línia, el més recomanable és utilitzar mitjans de pagament segurs com les targetes de crèdit. Els bancs disposen de mesures de seguretat antifrau, a més d’incloure altres avantatges respecte a altres formes de pagament.
  10. És important guardar tota la documentació com correus electrònics, missatges de telèfon, o dades que et puguin ajudar en cas de necessitar-ho.

Si malgrat  haver seguit tots els nostres consells creieu que sou víctimes d’un frau, adreceu-vos a la comissari de Mossos més propera per posar la denúncia pertinent. Possiblement us diran que cal arribar a la data d’entrada de la reserva per a verificar realment que ha estat una estafa.

Us aconsellem que consulteu el web MOSSOS on us guiaran de com fer la denúncia.

 

A ATA portem més de 25 anys repartint felicitat als més de 13.000 apartaments associats, situats des de la Costa Brava fins al Pirineu. Et recomanem que facis la teva reserva a través dels professionals Associats; podràs trobar el seu contacte a ALLOTJAMENTS o directament pots fer la reserva al nostre portal ATA

Nosaltres t’ho posem fàcil, VINE I NO ET JUGUIS LES TEVES VACANCES!

 

Click here to change this text

Leave a Reply

Your email address will not be published.